بهانه گیری کودک یکی از طبیعی ترین رفتارهای آنهاست. و البته که دلایل مختلف خود را نیز دارد. بهانه گیری کودک میتواند ناشی از عدم توانایی آنها در بیان احساسات و انتظارهایشان باشد. کودکان تمامی کلماتی که والدینشان بیان میکنند را به خوبی درک میکنند اما انتظارات خود را به خوبی نمیتوانند بیان کنند. به همین دلیل شروع به داد، جیغ و فریاد میکنند.
البته به این موضوع توجه داشته باشید که کودکان در رده های سنی متفاوت، بهانه گیری های مختلفی نیز دارند. سن کودکی از 2 تا 11 سالگی میباشد که در این مقاله تمامی رده های سنی کودکان همراه با بهانه گیری های آنها را توضیح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کودکان حتما از روانشناس کودک کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
منبع: بهانه گیری کودک | بهانه گیری کودک 1 تا 7 ساله
بهانه گیری کودک
احتمالا کودکانی را مشاهده کرده اید که دائم در حال جیغ و فریاد هستند. دلایل مختلفی در بهانه گیری کودکان وجود دارد؛ و والدین برای رفع آن حتما باید ابتدا علت را ریشه یابی کنند و سپس به دنبال راه چاره باشند. گاه بهانه گیری کودک برای نیازهای ساده ای مانند گرسنگی، تشنگی و … است. و رفع این موضوعات به راحتی قابل انجام است. اما زمانی که کودکان توانایی صحبت نداشته باشند، والدین برای تشخیص با مشکل روبرو میشوند. در این مقاله به علت و بهانه های مختلف کودک در رده های سنی گوناگون اشاره کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها همراه ما باشید.
علت بهانهگیری کودک چیست؟
بهانه گیری کودک علت های متفاوتی دارد که در این بخش مقاله به آنها اشاره کرده ایم.
???? عدم توانایی در بروز و بیان احساسات
???? خستگی
????تشنگی
???? گرسنگی
???? عدم بروز انتظارات
????ناکامی
???? ناراحتی از چیزی
???? ترس و اضطراب
????ناتوانی در بیان خواسته
???? مقاومت در برابر تغییر
???? بی حوصله شدن
????تحریک بیش از حد
???? نیاز داشتن به چیزی
???? احساس عدم راحتی
????بیماری یا درد
???? سردرگمی
???? ناراحی از پیروی به دستور شما
بهانه گیری کودک 1 ساله
بهانه گیری کودک 1 ساله معمولا به دلیل این است که گرسنه، تشنه و خسته است. یا اینکه کودک پوشک خود را خیس کرده است و با بهانه گیری نشان میدهد که باید جای او را تعویض کنید.
بهانهگیری کودک 2 ساله
در سن 2 سالگی شخصیت کودک به حالت منسجم در میآید. اما در این دوره سنی او توانایی تنظیم و تفکیک خواسته های خود را ندارد. و به طور کلی میتوان مشخص کرد که کودک 2 ساله تکلیف مشخصی با خود ندارد. از بهانه گیری کودک 2 تا 3 ساله میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
???? تردید
???? تضاد بین از دست دادن مادر و کسب استقلال
????سردرگمی
???? ناتوانی در پیدا کردن راه حل های مختلف
???? ترس از دست دادن
????گرفتاری و تنگنا
???? تحریک پذیری بالا
???? احساس ناکامی
بهانه گیری کودک 3 ساله
بهانه گیری کودک 3 ساله معمولا به دلیل حس استقلال و مالکیت است. در این سن کودک تنها در پاسخ به سوالات و درخواست های والدین پاسخ های سرشار از “نه” تحویل میدهد. و سعی در بروز احساس مالکیت و استقلال خود دارد. معمولا آنها از خواسته والدین سرپیچی میکنند و از عمد باعث ناراحتی دیگران میشوند. و بیشتر مواقع به دنبال پاسخ چرایی های زندگی است.
بهانهگیری کودک 4 ساله
بهانه گیری کودکان 4 ساله بیش از سنین دیگر است. دلایل متفاوتی در بهانه گیری آنها وجود دارد که در این بخش مقاله راجع به آن صحبت کرده ایم. کودک 4 تا 5 ساله به دلیل مشکلات جسمی و مورد نیاز مانند تشنگی، گرسنگی و… نیز با مشکل روبرو است. گاهی کودک به دلیل نیاز به توجهی که دارد، بهانه گیری میکند. کودک 4 ساله معمولا احساس ناکامی دارد و برای بیان احساسات خود دست به بهانه گیری میزند. این کودکان بسیار حساس هستند و آستانه تحمل پایینی دارند.
بهانه گیری کودک 5 تا 7 ساله
کودکان در سنین 5 تا 7 سالگی به دلیل ورود به مهد کودک بهانه های مختلفی میگیرند. آنها معمولا از والدین انتظار دارند که با آنها به خوبی برخورد شود و در مقابل ورود به مهد مقاومت میکنند. کودک 5 ساله همیشه علاقه به بازی دارد و زمانی که برای او قوانین شرح میشود، مقاومت میکند.
بهانهگیری کودک 7 ساله
بهانه گیری کودکان 7 ساله به دلیل تعیین مرز است. کودکان 7 ساله در تلاش هستند که مرزهایی بین خود و والدین مشخص کنند؛ و تا جای ممکن با آن کنار بیایند. آنها علاقه دارند تا چیزهای مورد علاقه و عدم علاقه خود را نشان دهند و به شیوه ای ثابت کنند. و در نهایت با چیزهایی که از او انتظار دارید مخالفت کند.
روش های مقابله با بهانه گیری کودک
بهانه گیری کودک گاهی به قدری کلافه کننده میشود که والدین به دنبال راهکار هستند. در این بخش مقاله روش های مقابله با بهانهگیری کودک را توضیح داده ایم.
???? زمان بهانهگیری از او فاصله بگیرید
زمان بهانه گیری کودک بهتر اگر توجه زیادی به خواسته های نامعقول او کنید، پر توقع میشود و انتظاراتش افزایش مییابد. و برای رفع نیازهای خود دائم در حال بهانه گیری خواهد بود. به همین دلیل جهت رفع بهانه گیری های او باید بی توجه باشید و موقعیت را ترک کنید.
???? با مهربانی برخورد کنید
هنگام بهانه گیری کودک باید با مهربانی برخورد کنید. اما زمانی که داد و فریاد خود را زده و الان آرام تر شده است. مهربانی با کودک باید همیشگی باشد؛ والدین در هر لحظه باید با کودکان خود مهربان باشند و محبت خود را نشان دهند. تا کودک مورد توجه و محبت والدین قرار بگیرد.
???? به کودک باج ندهید
برای ساکت کردن کودک بهتر است که هر کاری انجام ندهید. باید در تربیت کودک کوشا باشید و برای آرام کردن او هر کاری را انجام ندهید. به کودک بگویید که زمان گریه و فریاد متوجه حرف هایش نمیشوید. اگر علاقه دارد تا به خواسته هایش برسد؛ بهتر است که سکوت کند.
???? احساسات را به فرزندتان آموزش دهید
تکنیک های آرام سازی را به کودک آموزش دهید. تا هنگام عصبانیت و فریاد خود را کنترل کند. بهانه گیری کودک اگر بدون کنترل احساسات باشد؛ رشد خوبی نخواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه والدین سختگیر کلیک کنید.
???? به فرزندان خود صبر را آموزش دهید
یکی از تکنیک ها و راهکارهای جلوگیری از بهانه گیری کودک، آموزش صبر به آنها میباشد. اگر کودک دائم بهانهگیری کرد؛ به او بگویید صبر کن تا اول فلان کار رو انجام بدم. این کار را انجام دهید تا زمان بخرید. و به مرور زمان کودک آموزش میبیند که همیشه باید صبر داشته باشد.
???? برای بهانه های بی دلیل کودک مجازات مشخص کنید
منظور از مجازات برای بهانه گیری کودک، تنبیه مثبت است. در صورتی که تمامی نیازهای کودک را رفع کرده اید اما همچنان کودک در حال بهانهگیری است، بهترین راه تعیین مجازات و قوانین برای رفتارهای منفی است. تنبیه مثبت داشته باشید تا کودک هم چیزی را آموزش ببیند و هم از عواقب کار خود آگاه باشد.
???? با مشاور و روانشناس کودک مشورت کنید
کمک از یک مشاوره و روانشناس بهترین توصیه برای جلوگیری از بهانه گیری کودک است. شاید دلیل بهانهگیری کودک اضطراب و استرس باشد و شاید ترومای بزرگی را پشت سر گذاشته باشد. باید مورد بررسی روانشناس قرار بگیرد تا با مشکلات بزرگتری روبرو نشود.
کلام آخر
در این مقاله راجع به بهانه گیری کودک در سنین مختلف توضیح دادیم. برای جلوگیری از بهانهگیری کودک حتما باید از روانشناس و مشاورین کودک کمک بگیرید. تا زمانی که شیوه تربیتی درستی را پیش نبرید؛ نمیتوانید فرزند خوبی رشد دهید. به همین جهت از کمک روانشناس غافل نشوید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
- یکشنبه ۰۳ دی ۰۲ ۱۰:۳۴
- ۱۷۸ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر